Dones Banner
protagonistes| glocal| tendències| comunicació| món| esports| violències| memòria| opinió cat | esp
L’ADPC lliura els Premis de Comunicació no Sexista 2009
Es compleixen els pronòstics amb més de 200 assistents. Hem comptat amb la presència de tots els guardonats i guardonades, fins i tot els inclosos a la modalitat de Males Pràctiques en Comunicació no Sexista
comunicació | 08/10/2009

Foto: María José Rasero


Els Premiats del 2009

Laura Flores.-   El dimecres 7 d’octubre  a les 20.00 h., ha tingut el lliurament dels Premis de Comunicació no Sexista, que atorga l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC).

El Saló dels Cònsols, a l’edifici de la Llotja de Mar de Barcelona (Passeig d’Isabel II, nº 1), ha acollit aquesta celebració que pretén promoure i recompensar els mitjans, les institucions i els professionals que amb la seva tasca ajuden a construir el que considerem les pautes d’una comunicació no sexista. Alhora, valorem negativament les pràctiques que s’allunyen d’un espai informatiu que fomenti la igualtat d’oportunitats i de gènere.

Dues cares conegudes de BTV , les periodistes Núria Dias i Eva Arderius han estat les encarregades de conduir la gala. Elles han anat desvetllant el nom dels guardonats i guardonades, alhora que donaven pas als discursos d’algunes personalitats de l’àmbit polític català que han participat com la Sra. Elsa Blasco (Regidora de Dones i Joventut de l’Aj. de Barcelona), la Sra. Immaculada Moraleda (Diputada de la Diputació de Barcelona Regidora de Nous Usos Socials del Temps de l'Aj. de Barcelona) i la Sra. Marta Selva (Presidenta de l’Institut Català de les Dones).

 Hem pugut complir els pronòstics amb més de 200 assistents i, novament, els Premis de Comunicació no Sexista s’han convertit en un punt de trobada entre professionals del periodisme, personalitats destacades del món empresarial, polític i artístic. Tanmateix, ens sentim satisfetes d’haver comptat amb la presència de tots els guardonats i guardonades, fins i tot amb els de la categoria de Males Pràctiques en Comunicació no Sexista.

A continuació el llistat de premiats i premiades:

· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per produir eines que faciliten el treball periodístic i el tractament de la violència contra les dones:
Diari "Público". Va recollir el Premi Lea del Pozo, redactora a Barcelona de mans d'Alba Garcia responsable del Programa de Seguretat contra la Violència Masclista. Generalitat de Catalunya.
 
· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per la publicació  del  MANIFEST defensant el treball professional de les dones:
Revista "ELLE" i el va recollir Benedetta Poletti i el va entregar l'actriu Montserrat Alcoverro.
 
· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009 per fer un periodisme rigorós i  evitant estereotips de gènere:
M. Milagros Pérez Oliva, defensora del lector a El País. Li va entregar la periodista Marta Corcoy.

· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per les iniciatives tecnològiques i el foment de les TIC entre els col·lectius femenins:
Dones en Xarxa. El premi el va lliurar Rafaela Almeida, vicepta de la Jove Cambra Internacional de Barcelona i el va recollir, l'escriptora Gemma Lienas.
 
· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per uns continguts equilibrats en la representació d’homes i dones en els programes d’entreteniment de TV
Programa "El Club" de TV3, dirigit per Albert Om, que va recollir el premi a mans de Imma Moraleda, Diputada de la Diputació de Barcelona i Regidora de l'Ajuntament de Barcelona.
 
· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009 per uns continguts no estereotipats en la representació d’homes i dones en programes d’entreteniment de TV:
Programa "La Tarda" de BTV, dirigit per Elisenda Roca i Adam Martín. Cristina Coll, directora general d'Innovació i Cooperació amb els mitjans de comunicació del Dpt de Cultura i Mitjans de Comunicació, va ser l'encarregada de lliurar el premi.
 
· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009 per uns continguts equitatius per a  homes i dones en programes  de TV:
Programa "Angles" de la Xarxa Audiovisual Local, dirigit per Jordi Sacristán que va rebre el premi de mans de la Delegada a Catalunya d'Ajuda en Acció, Marta Macias.
 
· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per introduir valors d’igualtat en una campanya de comunicació institucional
Regidoria de Polítiques de Gènere i Usos del Temps. Ajuntament de Terrassa. Va recollir el premi Fabiola Gil, Regidora de Polítiques de Gènere i del Programas Usos del Temps de Terrassa de mans de Marta Selva, directora de l'Institut Català de les Dones.
 
· Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per  modificar el llenguatge que es fa servir a l’esport i visibilitzar les DONES:
Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i Unió de Federacions Esportives de Catalunya. Va recollir el premi de mans d'Elsa Blasco, regidora de la Dones i Joventut a l'Ajuntament de Barcelona,  María José Bilbao.
 
· Premi a la Trajectòria periodística 2009. Per tota una trajectòria professional reproduint la realitat amb una “altra” mirada
Fotògrafa "Colita". Li va entregar la Presidenta de l'ADPC, Montserrat Puig.
 
· Premi Males Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009. Per utilitzar la imatge de la dona com  un OBJECTE: 
Club Harley Butts Bike Rally de Lloret de Mar. Va lliurar el premi l'Enric Frigola, vicepresident del Col·legi de Periodistes de Barcelona.

· Premi Males Pràctiques en Comunicació no Sexista 2009 per la campanya contra l’avortament i la utilització de la reproducció d’un fetus
Revista "Alba". El va recollir el seu director, Gonzalo Altozano i li va entregar la presidentat Montserrat Puig.

Altres notícies
Premis de Comunicació no Sexista | comunicació | 07/10/2009
Premis de Comunicació de la Diputació de Barcelona per a l'any 2009 | comunicació | 26/10/2009
El futur de la professió periodística passa per la igualtat de gènere | comunicació | 21/09/2010
Roda de premsa sobre l’estudi Qui figura a les notícies? | comunicació | 05/10/2010
La presidenta de l'ADPC, Carme Freixa, participa en una taula rodona sobre drets laborals en el sector dels gabinets de comunicació | comunicació | 08/12/2010
 

Cerca avançada
Banner
 
 
 
Fes de corresponsal
Envia'ns una carta a la direcció
Butlletí de notícies
 
fem xarxa (pàgines amigues)
 
 
 
  Apoderament de les dones i lideratge durant la pandèmia
En el marc dels actes 8 de març ... [+]
 
  Reflexió crítica d'un jutge sobre la perspectiva de gènere en el procés penal
Dilluns 1 de març, a les 18h ... [+]
 
  20 universitats públiques organitzen coordinadament activitats de debat sobre treball sexual
Tindran lloc durant el curs 2019/2020 i l’acte a la UAB ... [+]
 
  Duoda presenta una nova edició del Màster en estudis de la diferència sexual
El programa de Màster s'inicia al gener de 2020 i finalitza ... [+]
 
 
© 2009 Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Tots els drets reservats  |  Staff  |  Nota Legal  |  Qui Som