Dones Banner
protagonistes| glocal| tendències| comunicació| món| esports| violències| memòria| opinió cat | esp
L’ADPC lliura els Premis de Comunicació No Sexista 2010
L’èxit de la XVIII edició dels Premis de Comunicació no Sexista, organitzada per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), ha col·locat aquest esdeveniment a la primera línea del panorama comunicatiu i periodístic català. L’auditori de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF), ha estat l’espai escollit per aquesta celebració, que pretén promoure i recompensar els mitjans, les institucions i els professionals que amb la seva tasca ajuden a construir una comunicació no sexista. Alhora, es valoren negativament les pràctiques que s’allunyen d’un espai informatiu que fomenti la igualtat d’oportunitats i de gènere.
comunicació | 10/11/2010

Foto: Rosmi Duaso

Les premiades i els premiats en l'edició 2010 dels Premis de Comunicació no Sexista

 

 Laura Flores.-  La jove promesa del periodisme, Ares Teixidó,  ha estat l’encarregada de conduir una gala marcada per la incursió de les noves tecnologies. Per primera vegada, els usuaris i usuàries de Twiter han pogut seguir en directe l’entrega de premis. Més de 20 “twitejadors i twitejadores” enviaven nous titulars, cada minut, a través de l’esmentada xarxa social.
 
Un any més, els Premis de Comunicació no Sexista s’han convertit en un punt de trobada entre professionals del periodisme i personalitats destacades del món empresarial, polític i artístic.
 
Tanmateix, hem pogut gaudir, entre d’altres, de la presència de guardonats i guardonades de la talla de l’Eduard Sanjuan, director del programa 30 minuts, el Miquel Molina, subdirector de La Vanguardia, l’Àngel Ros, Alcalde de Lleida, i l’Eva Peruga, Defensora de la Igualtat a El Periódico de Catalunya. En aquesta ocasió la Menció de Males Pràctiques en Comunicació no Sexista va caure sobre el diari Sport i El Mundo Deportivo, per no fer una cobertura equitativa de l’esport femení. En aquest context, l’Eva Donat, que va ser esportista d’elit, va llegir un manifest reclamant una major visibilitat de les dones en aquest àmbit a través dels mitjans de comunicació.
 
A continuació el llistat de premiats i premiades:
Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per fer un periodisme rigorós i de qualitat, fent visibles les dones i les seves actuacions.
- Júlia Otero, directora de Julia en la Onda. Rep el premi de mans de Montserrat Puig, periodista i expresidenta de l’ADPC, Francesc Robert director d’Onda Cero Barcelona.
- Miquel Molina, subdirector de La Vanguardia. Joana Bonet, directora de la revista Marie Claire, li va fer entrega del guardó.
- Eduard Sanjuan, director i presentador del programa 30 Minuts, a TV3. Recull el premi de mans de Salvador Alsius, vicedegà amb funcions de director de la titulació de Periodisme a la UPF.

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per a les iniciatives tecnològiques i el foment del periodisme digital a favor d’un equilibri no sexista.
- Remedios Zafra, escriptora i professora titular de la Universitat de Sevilla. El premi li va entregar Maite Calvo, delegada de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per a les iniciatives i el foment d’un periodisme no sexista.
- Col·legi Periodistes de Lleida i l’Ajuntament de Lleida per la convocatòria d’ El Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere. Van recollir el premi l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, la Regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, Neus Brocal, i el degà del Col·legi de Periodistes d’aquesta demarcació, Josep Lluís Cadena. Va entregar el guardó Marta Selva, presidenta de l’Institut Català de les Dones.

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per iniciatives a les empreses editorials dels mitjans de comunicació.
- El Periódico de Catalunya per la iniciativa de la Defensora de la Igualtat. Recull el premi l’Eva Peruga de mans de Margarida Solé, en representació del degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep M. Martí.

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per uns continguts  seriosos en la representació d’homes i dones en programes d’entreteniment de  ràdio/TV.
- Programa “DONES” de la Televisió de Girona. Mima Garriga, directora del programa, ha recollit el guardó que li ha entregat Pilar Pifarré, diputada de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya.

Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista en una campanya de comunicació institucional.
- El departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya pel Programa de Seguretat contra la Violència Masclista. Ha recollit el premi l’Alba Garcia, directora del Programa. L’ha entregat Imma Moraleda, diputada de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania. Diputació de Barcelona.

Premi a la Trajectòria Periodística, per la seva dedicació professional destacant els valors aportats per les dones. En una època i un temps on aquesta tasca no era valorada professionalment.
- Margarita Rivière, periodista. Carme Freixa, presidenta de l’ADPC, va fer entrega del guardó.

Menció Especial Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per uns continguts  seriosos en la representació d’homes i dones en programes d’entreteniment de  ràdio/TV.
- Revista Entreacte. L’equip de la publicació va rebre el premi de mans de Mercè Claramunt, presidenta de Dones amb Iniciativa.

Males Pràctiques en Comunicació no Sexista aplicada a un producte de comunicació o a una  campanya de comunicació.
- Premsa esportiva catalana: Diari Sport i El Mundo Deportivo. Va entregar la menció Carme Freixa, Presidenta de l’ADPC.

Finalment destacar que els guardons són creacions originals de la humorista gràfica i professora de Sociologia de la Universitat d’Alacant, Diana Raznovich.
 

 

Altres notícies
Premis de Comunicació no Sexista | comunicació | 07/10/2009
Premis de Comunicació de la Diputació de Barcelona per a l'any 2009 | comunicació | 26/10/2009
El futur de la professió periodística passa per la igualtat de gènere | comunicació | 21/09/2010
Roda de premsa sobre l’estudi Qui figura a les notícies? | comunicació | 05/10/2010
La presidenta de l'ADPC, Carme Freixa, participa en una taula rodona sobre drets laborals en el sector dels gabinets de comunicació | comunicació | 08/12/2010
 

Cerca avançada
Banner
 
 
 
Fes de corresponsal
Envia'ns una carta a la direcció
Butlletí de notícies
 
fem xarxa (pàgines amigues)
 
 
 
  Apoderament de les dones i lideratge durant la pandèmia
En el marc dels actes 8 de març ... [+]
 
  Reflexió crítica d'un jutge sobre la perspectiva de gènere en el procés penal
Dilluns 1 de març, a les 18h ... [+]
 
  20 universitats públiques organitzen coordinadament activitats de debat sobre treball sexual
Tindran lloc durant el curs 2019/2020 i l’acte a la UAB ... [+]
 
  Duoda presenta una nova edició del Màster en estudis de la diferència sexual
El programa de Màster s'inicia al gener de 2020 i finalitza ... [+]
 
 
© 2009 Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Tots els drets reservats  |  Staff  |  Nota Legal  |  Qui Som