Dones Banner
protagonistes| glocal| tendències| comunicació| món| esports| violències| memòria| opinió cat | esp
Premis de Comunicació no Sexista: Guanyadores 2020
El dijous 3 de desembre a les 6 de tarda tindrà lloc a La Ciba de Santa Coloma de Gramenet una nova edició del lliurament dels Premis de Comunicació no sexista que organitza l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya des de fa 27 anys.
comunicació | 28/11/2020


Descarrega la invitació
 

Redacció.-  A més, com és habitual, també es lliurarà en aquest mateix acte el Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere,  que enguany arriba a la seva sisena edició.

Aquest guardó, creat en memòria de la periodista barcelonina Margarita Rivière Martí (Barcelona, 1944-2015). (Més informació e invitació), és per a la periodista Neus Bonet Bagant, amb quaranta anys d’ofici fent ràdio a la SER, la Cadena Cope, la Cadena 13, Ona Catalana i Catalunya Ràdio. Actualment és editora del Catalunya Migdia-Cap de setmana, a Catalunya Ràdio. Va ser degana del Col·legi de Periodistes del 2014 al 2019. Docent a la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Ramon Llull i, actualment, a la Universitat Internacional de Catalunya. Escriu al Diari de Tarragona.

El jurat de la VI edició del Premi Margarita Rivière està format per les personalitats següents: Marta Corcoy, presidenta de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Hugo de Cominges Rivière, fill de Margarita Rivière; Teresa Rubio, periodista; Milagros Pérez Oliva, periodista; Olga Viza, periodista; Josep Cuní, periodista i Pilar Aymerich, fotògrafa.

El guardó del Premi Margarita Rivière és una escultura de l’artista tortosina Cinta Sabaté i un lot de llibres de Margarita Rivière.

Les premidades d'enguany dels Premis de Comunicació no Sexista són:

Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2020 per un periodisme internacional rigorós i per visibilitzar les dones en zones de conflicte
- Txell Feixas Torras. Actualment, treballa en el seu cinquè any com a corresponsal a l’Orient Mitjà des de Beirut per a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. En aquesta etapa professional ha cobert la guerra contra Estat  Islàmic a l’Iraq, la caiguda del Califat des de Rojava, les Marxes pel Retorn a la Franja de Gaza o l’explosió al port de Beirut, entre altres esdeveniments de primer ordre a la zona. És autora de Dones valentes (Ara Llibres, 2020). El 2017 rebia el Premi Comunicació atorgat per la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals.

- Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2020 per una informació i dades actualitzades sobre feminicidis i altres assassinats masclistes
- Web Feminicidio.net. Directora: Graciela Atencio. Un portal creat el 2010 el qual funciona amb una aplicació tecnològica que documenta i visibilitza els feminicidis a Espanya. La seva directora és Graciela Atenció,  periodista argentina que ha treballat a Argentina, a Mèxic i a Espanya. L’any 2003 la seva vida personal i professional va canviar quan va investigar periodísticament els feminicidis de Ciudad Juárez. És editora i autora del llibre Feminicidio, el asesinato de mujeres por ser mujeres (Catarata, Madrid, 2015).12:08 28/11/2020

- Premi Bones Pràctiques en Comunicació no Sexista 2020 per una informació sobre violències masclistes, confinament i dades:
- Karma Peiró. Periodista especialitzada en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) des de 1995. Codirectora de la Fundació Visualització per la Transparència que promou l’ús de les dades obertes per empoderar la ciutadania i el retiment de comptes de la informació pública. Membre del Consell Assessor de l’Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya.

- Col·lectiu StorydataBcn: Carina Bellver, Sílvia Galilea, Eli Vivas i Laia Brufau. Periodistes expertes en investigació, anàlisi, visualització i comunicació de dades. Defensen que darrere de qualsevol dada hi ha una història per ser narrada. La seva missió és suplir una mancança en l’oferta comunicativa a través d’un exercici rigorós de periodisme de dades. I per sobre de tot, plana un objectiu que conforma el seu ADN: defensar la necessitat d’obrir les dades a la ciutadania per combatre la postveritat. 

- Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista 2020 per la qualitat en la recerca acadèmia enfocada a la vida quotidiana, el treball i les polítiques del temps:
- Teresa Torns Martín. Llicenciada i doctora en Sociologia per la Universitat de Deusto. És professora jubilada del Departament de Sociologia de la UAB. Membre del Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT) i del Seminari d’Estudis de la Dona (SED) del Departament de Sociologia de la UAB. És sòcia de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT). La seva activitat investigadora té com a temes de recerca les desigualtats de gènere, en relació al treball i la vida quotidiana: el mercat de treball, el treball domèstic i de cura i la vida quotidiana, el temps i el benestar quotidià, les polítiques de temps i la conciliació.

- Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista 2020 per la qualitat en la recerca i la divulgació sobre la salut de les dones:
- Lucía Artazcoz. Llicenciada en Medicina i cirurgia, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, Màster en Salut Pública per la Universitat de Barcelona i Doctora en Salut Pública per la Universitat Pompeu Fabra. En l'actualitat és Directora de l'Observatori de la Salut Pública de l'Agència de Salut Pública de Barcelona i professora associada de la Universitat Pompeu Fabra i de la Johns Hopkins University. Col·labora amb programes docents de salut pública amb diverses universitats. Ha publicat més de 100 articles científics en revistes indexades, altres de divulgació i és autora de llibres i capítols de llibres. La seva principal línia de recerca són les desigualtats de gènere en la salut, sobretot les relacionades amb el treball.

- Premi Trajectòria Professional:
- Rosa María Artal. Llicenciada en Ciències de la Informació i amb estudis de Sociologia i Ciències Polítiques. Periodista de televisió, premsa i ràdio. Reportera a “Informe Semanal” de TVE i corresponsal del diari El País a Aragó durant la Transició. És columnista del digital Eldiario.es. Com a escriptora, ha publicat una dotzena de llibres com De Literatura  y ensayo.  Promotora y coordinadora de Reacciona (Aguilar, 2011) o Derribar barreras  (Roca Editorial, 2019). El darrer llibre és La bolsa  o la vida, un mundo con coronavirus (Roca Editorial, 2020).

- Premi Tocs d’atenció 2020:
- Les mentides i l’assetjament masclista a les xarxes socials

- El programa de TV3 “Especial Barça en crisi” del 16 d’agost de 2020 presentat per en Xavier Valls. Cap sòcia ni cap periodista en el programa on hi van ser presents una dotzena de persones convidades

 Enguany, el guardó dels Premis de Comunicació no sexista és una  fotografia que ens ha concedit la fotògrafa Isabel Muñoz, reconeguda amb el Premi Nacional de Fotografia l’any 2016 i amb dos World Press Photo, entre altres distincions. La imatge és de la col·lecció Antropologia
dels sentiments.

Aquest any i donat les restriccions ocasionades per la pandemia, el lliurament de premis es podrá seguir en streaming: htpps://laciba.gramenet.cat/PremisdecomNoSexista

 

Altres notícies
Premis de Comunicació no Sexista | comunicació | 07/10/2009
Premis de Comunicació de la Diputació de Barcelona per a l'any 2009 | comunicació | 26/10/2009
El futur de la professió periodística passa per la igualtat de gènere | comunicació | 21/09/2010
Roda de premsa sobre l’estudi Qui figura a les notícies? | comunicació | 05/10/2010
La presidenta de l'ADPC, Carme Freixa, participa en una taula rodona sobre drets laborals en el sector dels gabinets de comunicació | comunicació | 08/12/2010
 

Cerca avançada
Banner
 
 
 
Fes de corresponsal
Envia'ns una carta a la direcció
Butlletí de notícies
 
fem xarxa (pàgines amigues)
 
 
 
  FotoEl virus de la precarietat
3 de maig, Dia de la Llibertat de Premsa ... [+]
 
  Apoderament de les dones i lideratge durant la pandèmia
En el marc dels actes 8 de març ... [+]
 
  Reflexió crítica d'un jutge sobre la perspectiva de gènere en el procés penal
Dilluns 1 de març, a les 18h ... [+]
 
  20 universitats públiques organitzen coordinadament activitats de debat sobre treball sexual
Tindran lloc durant el curs 2019/2020 i l’acte a la UAB ... [+]
 
  Duoda presenta una nova edició del Màster en estudis de la diferència sexual
El programa de Màster s'inicia al gener de 2020 i finalitza ... [+]
 
 
© 2009 Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Tots els drets reservats  |  Staff  |  Nota Legal  |  Qui Som