Dones Banner
protagonistes| glocal| tendències| comunicació| món| esports| violències| memòria| opinió cat | esp
Guanyadores i guanyadors dels Premis de Comunicació No Sexista 2016
Aquesta nit, divendres 18 de novembre,es van es lliurarar els Premis de Comunicació no sexista 2016, a l’Auditori del CaixaForum de Barcelona, acte organitzat per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, entitat que celebra enguany el seu 24è aniversari.
comunicació | 18/11/2016

Redacció.- Les persones premiades en els Premis de Comunicació no sexista són les següents:

.   El Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista 2016 per un periodisme rigorós i de qualitat, fent visibles les desigualtats, les injustícies i la violència estructural que pateixen les dones en països en guerra és per a Mònica Bernabé i Gervasio Sánchez, periodista i fotògraf, respectivament, de l’exposició  “Dones. Afganistan”. Va recollir el Premi Mònica Bernabé en nom de tots 2. Va lliurar el guardó Maite Calvo, cap de l’Oficina d’Informació del Parlament Europeu a Barcelona.

.    Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista 2016 per la sensibilització en documentals contra tot tipus d’explotació sexual i a favor dels drets humans. El guardó és per a Mabel Lozano, actriu, presentadora de televisió i documentalista. Responsable del documental Chicas Nuevas 24 horas, sobre el tràfic i l’explotació sexual de dones. Va lliurar el guardó Carme Figueras, consellera en representació del president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

.    Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista 2016 per una iniciativa d’introduir continguts feministes en clau d’humor en programes audiovisuals és per a Marc Giró, col•laborador en diversos mitjans com el programa Divendres en la secció ‘Per amor a l’art’ de TV3. Va lliurar el guardó Núria Balada, directora executiva de l’ICD, en representació de la presidenta Teresa Pitarch.


La foto de les guanyadores y guanaydors dels Premis de Comunicació No Sexista 2016

.    Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista 2016 per la qualitat en la recerca i la formació en llenguatge i comunicació amb perspectiva de gènere a Eulàlia Lledó, doctora en Filologia i investigadora creadora de guies i manuals de recomanacions per evitar els usos sexistes i androcèntrics. Va lliurar el guadrdó Elena Lledós Monsó, gerent de Serveis d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona

.    Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista 2016 per una opinió transgressora a favor del feminisme i l’activisme en mitjans digitals a Barbijaputa, pseudònim de la persona que hi ha al darrera del blog que publica al digital eldiario.es.

.    Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista 2016 per una iniciativa comunicativa d’humor gràfic de sensibilització contra la violència masclista. El guanyador és l’Instituto Quevedo del Humor-Fundación general de la Universidad de Alcalá, per l’exposició d’humor gràfic internacional  Por una vida sin malos tratos. Va lliurar el guardó Anna Calderó, CaixaForum Barcelona.

.    El Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista 2016 per un programa radiofònic que ajuda a entendre i descobrir la sexualitat sense apriorismes ni estereotips de gènere és per a Maria de la Pau Janer, qui dirigeix i presenta el programa radiofònic Les mil i una nits, a Catalunya Ràdio. Va lliurar el guardó guardó Salut González, regidora de Serveis Socials i Salut de l’Ajuntament de Sant Boi, en representació de l’alcaldessa Lluïsa Moret

.    Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista 2016 per una línia editorial inclusiva a favor de les dones, que visibilitza accions, reptes i avanços en la igualtat. Aquest premi és per al diari ARA. Va lliurar el guardó Anna Bonet del grup Barnils.

.    Premi a la Trajectòria Periodística 2016. Enguany, aquest guardó que premia la rigorositat i la feina ben feta és per a la periodista  Rosa Maria Calaf. Va lliurar el guardó Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya.

.    El Toc d’Atenció 2016, per a pràctiques periodístiques discriminatòries i estereotipades vers les dones en la política és per als diaris El Periódico de Catalunya i El Mundo. Van rebre una caixa amb la llei d'Igualtat.

En aquest acte també es va lliurar el Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere, que en la seva segona edició ha guanyat la periodista Soledad Gallego-Díaz (Madrid, 1951). El jurat de la segona edició del Premi Margarita Rivière ha estat format per Neus Bonet, degana del Col•legi de Periodistes de Catalunya; Mavi Carrasco, presidenta de l’ADPC; Clara de Cominges Rivière, filla de Margarita Rivière; els periodistes Josep Cuní, Teresa Rubio, Lluís Bassets, María Eugenia Ibáñez, i Milagros Pérez Oliva, també guanyadora de la primera edició del premi Rivière. El Premi Margarita Rivière vol reconèixer la feina d’excel•lència periodística que al llarg dels anys ha fet destacar Soledad Gallego-Díaz pel seu rigor periodístic, la seva independència i la seva visió de gènere. El Premi Margarita Rivière està impulsat per l’ADPC i compta amb el suport de la família de Margarita Rivière, el Col•legi de Periodistes de Catalunya, la regidoria de Cicle de Vida, Feminismes i LGTB de l'Ajuntament de Barcelona i amb el patrocini de l’Hospital Quirón Salud Barcelona.

La gala va ser presentada per les periodistes esportives Marta Ramon de RAC1 i Jessica Pérez de Teledeporte de TVE.

Guardar

Altres notícies
Premis de Comunicació no Sexista | comunicació | 07/10/2009
Premis de Comunicació de la Diputació de Barcelona per a l'any 2009 | comunicació | 26/10/2009
El futur de la professió periodística passa per la igualtat de gènere | comunicació | 21/09/2010
Roda de premsa sobre l’estudi Qui figura a les notícies? | comunicació | 05/10/2010
La presidenta de l'ADPC, Carme Freixa, participa en una taula rodona sobre drets laborals en el sector dels gabinets de comunicació | comunicació | 08/12/2010
 

Cerca avançada
Banner
 
 
 
Fes de corresponsal
Envia'ns una carta a la direcció
Butlletí de notícies
 
fem xarxa (pàgines amigues)
 
 
 
  FotoEl virus de la precarietat
3 de maig, Dia de la Llibertat de Premsa ... [+]
 
  Apoderament de les dones i lideratge durant la pandèmia
En el marc dels actes 8 de març ... [+]
 
  Reflexió crítica d'un jutge sobre la perspectiva de gènere en el procés penal
Dilluns 1 de març, a les 18h ... [+]
 
  20 universitats públiques organitzen coordinadament activitats de debat sobre treball sexual
Tindran lloc durant el curs 2019/2020 i l’acte a la UAB ... [+]
 
  Duoda presenta una nova edició del Màster en estudis de la diferència sexual
El programa de Màster s'inicia al gener de 2020 i finalitza ... [+]
 
 
© 2009 Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Tots els drets reservats  |  Staff  |  Nota Legal  |  Qui Som