Redacció.- Els Premis de Comunicació no sexista, que organitza l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, van tenir un lema molt contundent a reivindicar: CONTRA LES VIOLÈNCIES ENVERS LES DONES.
Les persones premiades en l’edició d’enguany han rebut com a guardó una fotografia de la fotoperiodista Natalia Sancha, especialitzada en periodisme de conflicte i Orient Mitjà.

Premiades i premiats dels Premis de Comunicació No Sexista 2019 (Foto: Rosmi)
Les premiades i premiats d'aquesta edició van ser:
• Premi Margarita Rivièreal rigor periodístic amb visió de gènere per a la fotògrafa Pilar Aymerich. Va rebre el guardó de mans del fill de Margarita Rivière, Hugo Cominges Rivère.
PREMIS DE COMUNICACIÓ NO SEXISTA 2019:
• Premi de Comunicació no sexista a la Trajectòria professional per a Maria Dolors Genovès, periodista i historiadora. Va lliurat el guardó, Carmel·la Planell, periodista i membre de la junta directiva de l'ADPC.
• Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista per analitzar i informar de les conseqüències de la violència masclista per a Magda Bandera, periodista i directora de La Marea. Va lliuratrel premil Laura Pérez, tinenta de l'Alcaldia de Drets Socials i Feminisme del Ayuntamiento de Barcelona.
• Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista per un programa radiofònic que divulga referents femenins del món digital, científic i tecnològic per alprograma “Popap”, dirigit i presentat per Mariola Dinarès a Catalunya Ràdio. Va lliuratrel guardó la membre de la Junta Directiva i delegada de génere del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Mónica Planas.
• Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista per apropar la teoria feminista a la ciutadania a la Universitat d’estiu de les dones, iniciativa de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i la Universitat de Barcelona. El van recollir Rocio García, regidora d'Igualtat a l'Ajuntament de Cornellà, i Anna Sanz, sotsdirectora de la Unitat d'Igualtat de la Universitat de Barcelona. Va lliurar el premi Alba Barnusell, diputada delegada de Polítiques d'Igualtat de la Diputació de Barcelona.
• Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista per informacions d’actualitat en clau d’humor i visió feminista per a Natza Farré, periodista i comunicadora feminista. Va lliurar el premi Laura Martínez, presidenta de l'Institut Català de les Dones.
• Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista per a una opinió en perspectiva de gènere a la premsa generalista: Emma Riverola, periodista i columnista a El Periódico de Catalunya. Va lliurar el guardó Sergi Barrera, cap de l'Oficina del Parlament Europeu de Barclona.
• Premi Bones Pràctiques en Comunicació no sexista per un periodisme de proximitat que visibilitza les dones: monogràfic En mans de dones publicat a Fet a Tarragona. Va recollir el premi Ricard Lahoz, director de Fet a Tarragona de mans de la vicepresidenta de la Comissió de dones advocades del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Pilar Rebaque.
• PremiBonesPràctiques en Comunicació no sexista per a un espaitelevisiud’entrevistes que visibilitza les dones en les seves múltiples facetes: secció “Mujer tenía que ser”, presentada per Sandra Sabatés i dirigida per Carmen Aguilera dins del programa “El Intermedio” de La Sexta. Van recollir el premi les dues periodistes. El va lliurar Rosa M. Calaf, periodista
• Premi BonesPràctiques en Comunicació no sexista per la qualitat en la recerca acadèmica enfocada als estudis de gènere i a la sexualitat: Marta Segarra, catedràtica de Literatura francesa i d’Estudis de Gènere a la UB, i directora de recerca al Laboratoired’Études de Genre et de Sexualité, a París. Va lliurar el premi Cristina Perales, coordinadora del Grau en Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra.
• Premi BonesPràctiques en Comunicació no sexista per ser una pionera en la promoció de l’esport femení a la televisió: María Escario periodista a RTVE, actualmente directora de Comunicació de RTVE. Va lliurar el Premi la presidenta de l'ADPC, Marta Corcoy.
• Toc d’atenció per als violents a les xarxes, espais on l’insult, l’assetjament i/o les amenaces vers les persones, i sobretot les dones, va en augment i queden força impunes. Lourdes Muñoz, de Dones en Xarxa, i enginyera, va fer una breu argumentari i va posar exemples de perquè se'ls mereixen.