Dones
protagonistes| glocal| tendències| comunicació| món| esports| violències| memòria| opinió cat | esp
Colau vol rellançar la ciutat i defensar la ciutadania
La sala d’actes del Col•legi de Periodistes de Catalunya va acollir ahir la conferència “Rellançar la ciutat i defensar els seus veïns” de l’alcaldessa Ada Colau. En la seva cita anual amb la professió periodística, la dirigent municipalista va explicar els seus objectius després que la degana, Neus Bonet, agraís un cop més la presència de l’alcaldessa així com dels periodistes i mitjans que van omplir la sala de gom a gom.
glocal | 24/01/2018


Ada Colau al costat de la degana del Col·legi de periodistes, Neus Bonet. (Foto: Esther Molas)

Esther Molas.-  Ada Colau va iniciar el seu discurs davant la premsa dins la trobada “L’alcaldessa respon” reconeixent que “l’any 2017 ha estat un any difícil per a la ciutat de Barcelona i pel país, perquè el 17 d’agost vam patir uns greus atemptats i també, cal dir-ho, per la situació política actual”.

L’alcaldessa va analitzar l’actual moment de la capital catalana i les prioritats del nou any. “Barcelona és la nostra principal fortalesa, com a país i com a societat. Té un teixit econòmic potent i plural i també un ecosistema científic i cultural rellevant”, va sentenciar Colau.

Va informar que en la primera meitat de la seva legislatura la seva prioritat ha sigut la inversió social i fer front a les desigualtats. En aquest punt, Colau va demanar a tots els grups municipals “a fer un darrer esforç aquesta setmana per permetre l’aprovació d’uns pressupostos municipals que han d’ajudar a rellançar l’economia i consolidar el gir que ha fet Barcelona, la capital amb major inversió social de tot l’Estat”, tot agraint la presència a la sala de Xavier Trias de PDeCAT, Jaume Collboni de PSC i Trini Capdevila d’ERC.

Barcelona aspira a ser la capital de la tecnologia 5G
A les portes d’una nova edició a Barcelona i a l’Hospitalet del Llobregat del Mobile World Congress, la dirigent de Barcelona en Comú va informar que l’Ajuntament de Barcelona prepara abans i durant els dies del MWC una campanya institucional per rellançar la ciutat, sense complexos, i explicar el potencial i les fortaleses de Barcelona pel que fa a la innovació i la recerca. Així es traduiran esdeveniments com el congrés de telefonia en inversió i llocs de treball de qualitat. “Som un dels motors econòmics del sud d’Europa, líders en sectors estratègics, i ara aspirem a ser també la primera capital en el desplegament de la tecnologia 5G”, va afirmar Colau, que va posar de relleu la importància de la candidatura presentada conjuntament amb la Generalitat i el sector. Va reiterar l’aposta de Barcelona “perquè el Mobile World Congress es quedi a Barcelona i torni a repetir aquest any la seva millor edició”. La Mobile Week estarà present a tots els barris i espais com el Supercomputing Center, per exemple, romandrà obert per a què la ciutadania pugui visitar-lo. L’alcadessa desitja que Barcelona esdevingui el hub del sud d’Europa pel que fa a ciència i tecnologia.

Protegir els veïns i les veïnes de la ciutat. Dret a l’habitatge
Amb ganes de parlar de la gent que viu i treballa a la ciutat, l’alcaldessa va assegurar que “l’aposta global de Barcelona ha d’anar en paral•lel a una aposta per defensar i protegir els 73 barris i els seus veïns i veïnes”. Les mesures que està impulsant l’Ajuntament per defensar el dret a l’habitatge i per evitar l’expulsió de ciutadans són diverses i prioritàries. L’Ajuntament de Barcelona ha multiplicat per quatre la inversió en polítiques d’habitatge, ha augmentat l’atenció als desnonaments i està impulsant la creació d’un parc públic de lloguer a preu assequible a través d’un operador metropolità, uns instruments que mai fins ara havia tingut la ciutat. “Els efectes de les polítiques d’habitatge són a mitjà termini, però tenim problemes greus a curt termini que cal seguir abordant de manera urgent i immediata”, va concloure Colau tot demanant un Pacte de ciutat, amb el qual pugui tirar endavant totes les iniciatives que siguin necessàries per protegir la ciutadania dels abusos del mercat de lloguer.

Pel que fa a mesures que són competència municipal, Colau va explicar que en determinats barris la rehabilitació dels edificis acaba repercutint negativament en els llogaters de pisos, a qui s’acaba expulsant. Per aquest motiu, va anunciar la imminent tramitació d’una modificació de l’Ordenança reguladora de les llicències d’obra per introduir més garanties. En aquest sentit, el Govern municipal impulsarà els canvis normatius necessaris per tal que els promotors de rehabilitacions es comprometin a assegurar el reallotjament i el retorn dels llogaters, impedint així situacions d’expulsió de veïns.

Amb el que fem, no n’hi ha prou. Necessitem regular el preu del lloguer”, va insistir Ada Colau, que va proposar que aquest pacte de ciutat serveix també per demanar conjuntament amb la resta de grups municipals la corresponsabilització de l’Estat i la Generalitat en la reforma de la Llei d’Arrendaments Urbans.

En el torn de les preguntes, diversos van ser els temes que van sorgir per part dels i les periodistes presents: el tema del tramvia per la Diagonal, els carrils bici i els ciclistes, la qualitat de l’aire de la ciutat, l’obertura a la ciutadania de l’antiga presó Model, l’abundància dels manters o els pactes polítics. Totes les qüestions van ser respostes de manera ràpida i concisa.

Altres notícies
La pèrdua de talent afecta al 31% de les dones amb estudis superiors davant el 21% dels homes, segons l’estudi presentat per la Cambra de Comerç | glocal | 02/07/2009
Com continuar potenciant la coeducació a les escoles | glocal | 01/02/2011
“Dones i Europa, lideratges femenins a Catalunya” | glocal | 01/03/2011
35 anys d’ajuntaments democràtics: 151 alcaldesses, 796 alcaldes | glocal | 17/06/2014
Què és la riquesa? | glocal | 07/10/2014
 

Cerca avançada
Banner
 
 
 
Fes de corresponsal
Envia'ns una carta a la direcció
Butlletí de notícies
 
fem xarxa (pàgines amigues)
 
 
 
  Manifestació per l'abolició de la prostitució
26 de setembre a Madrid ... [+]
 
  20 universitats públiques organitzen coordinadament activitats de debat sobre treball sexual
Tindran lloc durant el curs 2019/2020 i l’acte a la UAB ... [+]
 
  Duoda presenta una nova edició del Màster en estudis de la diferència sexual
El programa de Màster s'inicia al gener de 2020 i finalitza ... [+]
 
 
© 2009 Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Tots els drets reservats  |  Staff  |  Nota Legal  |  Qui Som