Dones Banner
protagonistes| glocal| tendències| comunicació| món| esports| violències| memòria| opinió cat | esp
L’Observatori detecta una nova pobresa femenina protagonitzada per dones formades i ocupades
L’Indicador d’Igualtat de Gènere de Catalunya (IIGC), que ha elaborat per primera vegada el Gabinet d’Estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona per a l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE), pretén donar una visió global de quina és la situació de la dona en comparació amb la dels homes a partir de la combinació de 22 indicadors, que s’agrupen en quatre blocs: Formació, Mercat de treball, Condicions de vida i Empoderament.
glocal | 08/03/2016


Anna Mercadé, Miquel Valls i Núria Lao, presentant els resultats

Vanessa Teixidor.- Aquest informe presenta els resultats de l’IIGC per a l’any 2015 i els compara amb els obtinguts per al 2005, per tal de veure l’evolució de la igualtat a Catalunya durant l’última dècada. L’Indicador s’actualitzarà cada any per poder detectar els punts de millora i els d’empitjorament  per realitzar propostes i polítiques dirigides a restituir la igualtat. Aquesta és la primera vegada que es construeix un indicador global per a Catalunya que mesura la igualtat entre homes i dones en els diferents àmbits socioeconòmics, de benestar i de representació institucional.

A partir dels resultats obtinguts, l’Observatori ha detectat una nova pobresa femenina, que està protagonitzada per dones formades que quan arriben al mercat laboral pateixen la discriminació en sous i condicions laborals, sobretot després de la maternitat i acaben tenint un elevat risc  de caure en la pobresa malgrat tenir una feina. Pobresa que s’allargarà en el temps amb menors pensions, i, si cau en l’atur, amb menors prestacions per desocupació.

L’economista, Carme Poveda,  ha precisat que cal posar l’atenció en les dones que no treballen jornada competa. “Si abandonen la seva carrera després de ser mares, tenen el risc de caure en aquesta pobresa”.

En el mateix sentit,  La Directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, Anna Mercadé, ha volgut recordar la llosa que suposa la maternitat per a les dones i ha incidit en la necessitat de fer complir la llei d’Igualtat, aprovada el passat 9 de juliol: “Només complint la llei ja tindríem més possibilitats”. Mercadé, també ha demanat la baixa de paternitat obligatòria: “Una hora que dediquem nosaltres a cuidar de la família, la perdem de capacitat de treball, d’endeutament i de formació

Resultats dels indicadors
Els indicadors de formació assenyalen que la dona té una formació clarament superior a la dels homes –el 56% dels titulats universitaris són dones- a la vegada que tenen menys fracàs escolar (18% enfront del 27% els homes).

Tanmateix, aquest major nivell formatiu, que ja es donava fa 10 anys, no s’ha traduït en una reducció de les desigualtats en el mercat laboral: les dones continuen mantenint una important bretxa salarial (19%), contractes més precaris (el 22% d’ocupació a temps parcial enfront al 7% dels homes). I tot això s’acaba traduint en unes pensions que son un 31% més baixes per a les dones i en una prestació d’atur també un 12% inferior.

En el tercer àmbit d’estudi, el de les condicions de vida, el més preocupant és la desigualtat que s’observa en la taxa de risc de pobresa de les persones que treballen  (almenys set mesos l’any però que no arriben al 60% dels ingressos mitjans). Si el 2005 la taxa de risc de pobresa  de les dones que treballaven era el 8.9 % per sota del 10,1% dels homes, una dècada després, aquesta taxa de risc de pobresa a les dones ha pujat fins a un 13,1% superant amb escreix la dels homes. Això significa que la crisi ha afectat més a les dones que treballen que als homes, a través d’una major precarietat en les condicions econòmiques, augmentant així el risc de pobresa femenina de les dones que treballen.

 

Finalment, el quart àmbit d’estudi és l’empoderament, és a dir, la presència de les dones en llocs de decisió i influència que s’ha dividit en quatre blocs: la política, l’empresa, les universitats i les institucions. En conjunt, aquest indicador ha registrat una lleu millora en els darrers deu anys, però que ha estat degut únicament a la disminució de la desigualtat observada en l’àmbit polític (on hi ha més pressió social i una llei obligatòria),  mentre que en l’àmbit de l’empresa i de la universitat la situació de les dones es manté pràcticament igual que fa una dècada (a excepció de les dones conselleres que avança lentament).

Conclusions de l’estudi
L’estudi, conclou que s’ha perdut una dècada en l’aprofitament del talent femení en el mercat laboral, fet que repercuteix en la qualitat de vida de les dones que treballem, ja que tenen una major probabilitat de caure en la pobresa malgrat tenir una feina, sobretot després de la maternitat, perquè dediquen més temps que els homes a la feina no retribuïda  que suposa la cura de la família. Pobresa que s’allargarà en el temps amb menors pensions , i si cau en l’atur, amb menors prestacions per desocupació.

L’informe també assenyala que la situació de la dona en llocs de representació institucional ha millorat en els darrers deu anys, especialment en l’àmbit de la política i als consells d’administració, gràcies a l’impuls de les lleis. També indica que al món de l’empresa, la universitat i les institucions, el gran canvi que representarà la participació de les dones en els òrgans de direcció i representació, encara està per venir.

L’Observatori proposa diferents mesures que posen l’accent en  l’impuls d’ un gran acord entre les institucions, la societat i el món empresarial per reconèixer i aprofitar el talent femení, que es més del 50% de la nostra societat; complir amb la llei d’Igualtat aprovada pel Parlament català el passat juliol,  fent especial èmfasi en assolir una presència equilibrada dins les institucions, governs i partits polítics, així com fer polítiques preventives i no només pal•liatives, treballant en programes que empoderin les dones i que evitin l’abandonament de la carrera professional en el moment de la maternitat.

Altres notícies
La pèrdua de talent afecta al 31% de les dones amb estudis superiors davant el 21% dels homes, segons l’estudi presentat per la Cambra de Comerç | glocal | 02/07/2009
Com continuar potenciant la coeducació a les escoles | glocal | 01/02/2011
“Dones i Europa, lideratges femenins a Catalunya” | glocal | 01/03/2011
35 anys d’ajuntaments democràtics: 151 alcaldesses, 796 alcaldes | glocal | 17/06/2014
Què és la riquesa? | glocal | 07/10/2014
 

Cerca avançada
Banner
 
 
 
Fes de corresponsal
Envia'ns una carta a la direcció
Butlletí de notícies
 
fem xarxa (pàgines amigues)
 
 
 
  20 universitats públiques organitzen coordinadament activitats de debat sobre treball sexual
Tindran lloc durant el curs 2019/2020 i l’acte a la UAB ... [+]
 
  Exposició Feminismes!
Del 19 de juliol a l’1 de desembre de 2019 al ... [+]
 
  Duoda presenta una nova edició del Màster en estudis de la diferència sexual
El programa de Màster s'inicia al gener de 2020 i finalitza ... [+]
 
  Curs de Defensa Personal Femenina
Tindrà lloc els mesos de novembre i desembre 2019 ... [+]
 
  Viladecavalls acollira al novembre l’exposició Montserrat Roig, cronista d’un temps i d’un país,
L'exposició continua la seva itinerància per Catalunya ... [+]
 
 
© 2009 Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Tots els drets reservats  |  Staff  |  Nota Legal  |  Qui Som