Dones Banner
protagonistes| glocal| tendències| comunicació| món| esports| violències| memòria| opinió cat | esp
Campanya de desautorització mediàtica de les candidates a l’alcaldia de Barcelona i Madrid
Montse Puig.- M’agradaria fer atenció al fet que es va produir l’endemà de les eleccions municipals, el dilluns 25 de maig, el “Acoso i derribo” a la candidata Ada Colau per part de mitjans de comunicació com per exemple, TV3, 8TV , TVE i altres amb el suport d’agents econòmics com Foment del Treball, Fira de Barcelona, Cambra de Comerç, Cercle Eqüestre, etc. que ho van manifestar en declaracions públiques. Com en els vells temps de la dictadura han tret a passejar el fantasma de la por “No te capacitat gestora, no sabem amb quin equip compte, ha dit que es vol carregar el Congrés dels Mòbils, que qüestiona el turisme de luxe, que vol controlar les empreses de l’ajuntament de Barcelona...”
opinió | 08/06/2015

 El diumenge 24 de maig, a la nit, un Trias abatut, despentinat i suat, admetia que havia perdut i felicitava la candidata a l’alcaldia de Barcelona; després d’un dilluns ple de desautoritzacions i  retrets a Ada Colau, el dimarts pel matí un Trias pentinat i descansat admetia al programa “Els Matins de TV3”  que potser havia llençat la tovallola massa de pressa, i que si aconseguia una aliança amb Esquerra Republicana, PSC i/o altres estava disposat a tornar a ser alcalde”.

S’entén que les  forces dretanes, els poders econòmics i financers intentin desprestigiar la candidata Colau, que ells consideren una “activista” i que al President del Banc de Sabadell se li vegi el llautó qualificant-la de “ Folklòrica” (després va intentar suavitzar-ho).

Però el que no comprenc és on queda l’esperit crític dels/ i les  professionals de TV3, de 8TV del diari ARA, de El  País i altres, reproduint abastament les veus d’aquests poders financers, econòmics… o  institucionals, que en els darrers anys han demostrat la seva capacitat d’estafar, robar, i retallar a la ciutadania, i a sobre tenen el cinisme de presentar uns comptes de resultats extraordinaris, els bancs  i altres, dient que han guanyat tants milions i de repartir dividends entre el seu accionariat, justament l’any del rescat bancari.

Diferents mitjans de comunicació, tant catalans com espanyols, s’han sumat a aquesta campanya de mentides i desprestigi contra Ada Colau i la seva candidatura, sense esperar ni tan sols que sigui investida com alcaldessa, ni els seus primers 100 dies de govern. Campanya de desprestigi que també s’ha estès contra altres candidates electes com Manuela Carmena.

Podríem dir que hem tornat a l’Edat Mitjana i que a les bruixes com Ada Colau, Manuela Carmena, Mònica Oltra i altres les volen cremar a la foguera pública dels mitjans de comunicació pretesament independents.  I això  que aquests mitjans sobreviuen amb les subvencions públiques!.  Els mitjans i els i les periodistes que s’hi presten no tenen cap escrúpol ni vergonya. És el resultat de 8 anys de mentides, enganys, corrupció i d’utilitzar les eines d’estat en benefici propi. I la ètica periodística on queda?  No n’hi ha prou amb denunciar els blocs electorals.

Els atacs a la candidata alcaldessa Ada Colau, que ha aconseguit 11 regidors/res, neixen de les mateixes forces polítiques catalanes, que enlairen l’exalcalde Xavier Trias pel seu fair play, però que no es resignen a perdre l’alcaldia de Barcelona, encara que no els surtin les matemàtiques electorals. Podríem afegir que alguns sectors independentistes la troven tèbia respecta al “procés”, i preferirien un alcalde o alcaldessa que arribés a l’ajuntament embolicat amb l’estelada. Colau no és l’única víctima d’aquests atacs, el periodista Eduardo Indra per exemple diu  que “Manuela Carmena le da asco “ i al País Valencià Monica Oltra de Compromís és el blanc de tots els atacs. D’això se’n diu misogínia.

La mecànica electoral local estableix que la ciutadania elegeix els regidors/regidores i aquests nomenen l’alcalde o l’alcaldessa. Històricament molts ajuntaments s’han governat amb pactes, coalicions, o acords puntuals per aprovar pressupostos, gestionar el dia a dia i fer governable la institució. Barcelona en Comú no inventa res, segueix les regles del joc polític. No s’hauria de permetre aquesta campanya de desprestigi i mentides vers una dona com ADA COLAU que ha aconseguit majoria de vots i que arriba avalada per una trajectòria de lluita contra els desnonaments i les desigualtats socials; ni a ella ni a totes les altres polítiques electes que s’han merescut el vot de la ciutadania pels seus programes socials.

Altres notícies
L'escàndol dels mugrons | opinió | 15/09/2015
La princesa rebel | opinió | 18/09/2018
Soledad Puértolas a la RAE: el lent viatge de la k a la g (minúscula) | opinió | 18/03/2010
Feminisme i polítiques d’igualtat | opinió | 14/09/2010
La misògina RAE analitza la visibilitat de la dona en textos aliens | opinió | 16/03/2012
 

Cerca avançada
Banner
 
 
 
Fes de corresponsal
Envia'ns una carta a la direcció
Butlletí de notícies
 
fem xarxa (pàgines amigues)
 
 
 
  FotoActe d’homenatge a Montserrat Minobis
22 d’octubre a les 19h ... [+]
 
  FotoL’Ada Lovelace Day
El Prat de Llobregat. Cicle de ciència i tecnologia amb perspectiva ... [+]
 
  FotoCaminada contra el càncer de mama
Mataró. 20 d’octubre. ... [+]
 
  Exposició Feminismes!
Del 19 de juliol a l’1 de desembre de 2019 al ... [+]
 
  Duoda presenta una nova edició del Màster en estudis de la diferència sexual
El programa de Màster s'inicia al gener de 2020 i finalitza ... [+]
 
  FotoConvocat el XIV Premi 25 de Novembre per a l'eliminació de la violència contra les dones
Fins al 18 d'octubre es poden presentar projectes ... [+]
 
  Curs de Defensa Personal Femenina
Tindrà lloc els mesos de novembre i desembre 2019 ... [+]
 
  L’exposició Montserrat Roig, cronista d’un temps i d’un país, continua la seva itinerància per Catalunya
Per sol•licituds cal adreçar-se al Memorial Democràtic de Catalunya ... [+]
 
 
© 2009 Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Tots els drets reservats  |  Staff  |  Nota Legal  |  Qui Som